Vår egen lilla hemlighet av Ninni Schulman

Socialsekreteraren Anna-Karin Ehn anmäls försvunnen av sin man. Dagen efter hittar mannen av hennes bil vid en vägkant utanför Hagfors, vilket får polisen att vända blickarna mot honom. När de dessutom hittar blod i bilen stärks misstankarna. Men då hon hade ett utsatt jobb kan man inte utesluta andra möjligheter. Det visar sig dessutom att den ordentliga Anna-Karin hade förvånande hemligheter.

Huvudpersonerna

Precis som i tidigare böcker spelar journalisten Magdalena Hansson en central roll. Hon misstänker att en av sonens kompisar har den svårt hemma och har kontaktat socialtjänsten. När Anna-Karin försvinner undrar hon om det kan finnas ett samband. Poliserna Petra Wilander och Christer Berglund tampas med privata problem. Petras hälsa sviktar och Christers sambos svartsjuka börjar gå överstyr.

Familjetragedier

Som bokens titel antyder handlar boken om hemligheter. Vad som sker bakom en familjs fasad är inte alltid vad man kan tro. Många kvinnor och barn är utsatta och känner sig allt annat än trygga i sina egna hem och Schulman skildrar detta exemplariskt. Verkligheten är skrämmande; kan samhället egentligen göra något för att hjälpa?

En favorit

Vår egen lilla hemlighet är den fjärde delen i Ninni Schulmans Hagforsserie. Den är minst lika spännande som sina föregångare med ett läsvänligt språk. Serien har verkligen blivit en av mina favoriter och jag ser fram emot nästa bok.

Tidigare på Deckarhuset

Flickan med snö i håret

Pojken som slutade gråta

Svara om du hör mig