Vad var bäst 2009?

Jag satt och funderade på vilken bok jag tyckte var bäst förra året. Det tog ett tag att fundera ut men för min egen del så är det Ingrid Hedströms Vilette böcker. Jag läste den första – Lärarinnan i Vilette, som jag faktiskt inte hade läst trots att den kom 2008, och gick sen genast och köpte uppföljaren. I vår kommer nr 3! När det gäller Icke deckare så var Doris Lessings Det femte barnet en total överraskning, obehaglig men bra.

Vilken bok blev eran favorit 2009? (Både deckare och ”övrig” litteratur)

Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Böcker av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.

3 svar på ”Vad var bäst 2009?

  1. Jag vet att många håller koll på vad och när de läser, men sån är dessvärre inte jag… därmed vet jag knappt vad jag har läst under 2009, men efter en liten sökning här på Deckarhuset har jag kommit fram till att jag läst 20 deckare under 2009 (som jag har skrivit en recension på, gissar att jag läst 2-3 till som jag ”hatat” och därmed låtit bli att skriva om).
    Den bästa deckaren som jag konsumerat under 2009 måste bli Luftslottet som sprängdes.

  2. Det femte barnet läste jag om förra året (läste den första gången får jättemånga år sedan) och det är nog den bästa. I deckarväg vet jag inte riktigt…

Kommentarer är stängda.