The italian bookshop

Sommaren 2009 var jag och en kompis i Rom och turistade. Två saker som jag verkligen äääääälskar är gamla ruiner (dvs historia) och böcker. Ruiner finns det som bekant gott om i Rom, men böcker är det lite sämre med (ja, eh.. alltså sådana böcker som jag kan läsa och förstå). En dag då vi vandrade bakom Pantheon hittade jag en liten bokaffär, och blev så här glad 🙂

Den gången hindrades jag av min vän som tycke att det var heeeelt onödigt att titta på Italienska böcker om man inte kan språket. Hon hade en poäng i detta, det inser till och med jag.

I höstas tog jag med pojkvännen till Rom. Han är lika galen som jag och redan första dagen släntrade vi in i en bokaffär som var hyfsat stor och härligt oordnad. När jag nu saknade en rationell människa vid min sida som kunde hindra mitt boksug kunde jag inte hejda mig när jag hittade den här: Agatha Christies ”Dieci piccoli indiani”.

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare

5 svar på ”The italian bookshop

  1. Min flickvän gör precis samma sak. Jag tror vi har ett 50-tal böcker på språk ingen av oss kan läsa. Själv förstår jag inte grejen, men det får jag inte säga högt 😉

  2. Jag har inga svårigheter att förstå hur det kommer sig. Jag läste min första Carlotto på italienska eftersom boken låg i hotellreceptionen och såg hemlös ut. Jag kan dock inte italienska utan hackade i mig den med hjälp av ordbok. I övrigt har jag tre böcker på ryska som jag inte heller behärskar, men de var så vackra…
    Jag kan rekommendera en omsorgsfullt gjord kravspec på den tillkommande (om man inte redan har en), det är bra att ha någon som ”förstår” eller iallafall har den goda smaken att LÅTSAS förstå.

  3. Jag måste erkänna att jag också samlar på böcker (och DVDer, magasin och vykort) Ibland har fått syn på en bok jag bara måste ha även fast jag inte begriper språket den är skriven på. Ibland har jag inte ens vetat vilken typ av bok det är 🙂

  4. Skönt att höra att det är fler som lider av (eller har belönats med) denna åkomma 🙂

Kommentarer är stängda.