The Helper av David Jackson

Det är alltid roligt att få möjlighet att läsa en helt, för mig, okänd författare. Jag hade aldrig hört talas om David Jackson innan jag läste the Helper. Det är givetvis lite pinsamt att erkänna att man aldrig hört talas om en författare tidigare men det är alltid skoj att skaffa nya ”bekantskaper”.

Handlingen

The Helper utspelar sig i New York (modern tid) och inleds med ett våldsamt mord på en ung tjej i en bokhandel. Bokens hjälte, mordutredaren Callum Doyle, tilldelas fallet. Men han upptäcker snabbt att han har en märklig koppling till mordet. På offrets handled står ett telefonnummer nedkladdat. Ett telefonnummer som han har personligt anknytning till. Doyle ser det bara först som ett obehagligt sammanträffande men snart så börjar någon ringa honom. Någon som har information om mordet: och om framtida mord. Den mystiska ringaren ger honom en möjlighet: lyssna på de ledtrådarna han ger och lista ut vem nästa offer är. Ska Doyle verkligen ödsla tid på den här personen och kanske kunna förhindra ett framtida mord?

Mina egna tankar

The Helper är lite annorlunda och följer inte riktigt det klassiska mönstret. Någonstans i bakhuvudet så finns en gnagande känsla att det är något som inte riktigt stämmer. Att det finns något underliggande. Men vad? Det är inte en explosiv, actionpackad bok som är späckad av ”shoot-outs” och bilkrascher. Men jag gillar faktiskt det. Även om boken börjar med ett blodigt mord så är det inte en våldsam bok i den bemärkelsen. Istället så tänker du och försöker klura ut vad själva ”twisten” är. För det måste ju vara en twist där någonstans? Vem är egentligen den mystiska personen som ringer Doyle? Kommer Doyle att kunna förhindra några mord? Jag hoppas verkligen att den här kommer ut på svenska inom en snar framtid eftersom jag tror att många läsare här skulle uppskatta den, speciellt nu på sommaren. För vi vet ju att sommaren och deckare (oavsett om det är böcker eller tv-serier) går hand i hand.

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , av Veronica. Bokmärk permalänken.

Om Veronica

Namn: Veronica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 32

Om mig: För närvarande student. Har precis avklarat tre terminer engelska och nu är det svenska som gäller. Har siktet inställt på på Uppsalas översättarutbildning och hoppas på att en dag kunna översätta lite litteratur (gärna deckare då förstås). Förutom att läsa deckare (och skräck) så tittar jag gärna på film även om jag märker att min smak blir mer och mer särpräglad för varje år.Tycker även om att pyssla med mina krukväxter och mina naglar (men inte samtidigt). Har även en liten personlig blogg som är tillägnad nagellack.

Gillar framför allt denna typ av deckare: Faktum är att jag tycker om de flesta typer av deckare men förmodligen helst de som får mig att tänka och gärna ha en liten skruv. Jag tycker om att bli förvånad när jag läser. Favoriterna är Mo Hayder, Belinda Bauer och Andrew Taylor. Men jag ser även fram emot nya böcker av Elizabeth George, Minette Walters (nu var det allt bra länge sedan!) och Val McDermid.