Söndag 26 augusti

[SCROLL]

Söndag 26 augusti

Här listar jag dagens TV-höjdpunkter!

TV3  19.00 Unforgettable

Am. kriminalserie. Carrie Wells har en ovanlig förmåga. Hon minns ALLT Nu hjälper hon polisen samtidigt som hon försöker lösa mysteriet med sin försvunna dotter (Repris Säsong 1 del 6)

TV3  20.00 Bones

(Säsong 7 del 7)

TV8  20.00 Rebus

Brittisk kriminalserie baserad på Ian Rankins böcker om den skottska kriminalpolisen Rebus. (Säsong 2 del 8 )

Kanal 9  20.00  Harry´s Law

Am. advokatserie med Kathy Bates. AKTUELL SÄSONG

Kanal 1  21.00  Kidnappningen

Brittisk thrillerserie i två delar om gisslanförhandlaren Dominic King. (Del 2 av 2)

TV3  21.00  The Bourne Ultimatum

Agentfilm nr 3 med Matt Damon som agenten Sam Bourne som fortsätter jakten på sitt förflutna. Baserad på en roman av Robert Ludlum.

TV4  21.00  Kommissarien och havet: Den mörka ängeln

Svensk/tysk tv-film baserad på Mari Jungstedts böcker. OBS! dubbning (delvis) eftersom många av skådespelarna är tyska.

Kanal 9  21.00  Rizzoli & Isles

MITT VAL Äntligen kommer säsong 3! Med tanke på hur säsong 2 slutade så får vi se hur det blir med vänskapen mellan rizzoli & isles….(Säsong 3 del 1) SÄSONGSSTART!

Kanal 7  22.00  Miss Marple: Spegeln sprack från kant till kant

Julia McKenzie som Marple CHRISTIEKLASSIKER

TV6  22.00  DEXTER

Serien om seriemördaren Dexter fortsätter (Säsong 6 del 6) AKTUELL SÄSONG!

TV8  22.30  The Closer

Am. Poliskriminalserie. Brenda är en ny tuff poliskommissarie som är expert på förhör. (säsong 2 del 4 och 5)

Kanal 9  23.05  Twin Peaks

Suggestiv, märklig men fantastisk kriminalserie som utspelar sig i Norra USA på gränsen till Kanada. FBI-agenten Cooper beger sig till den slumrande staden för att lösa mordet på Laura Palmer. (Säsong 2 del 1) REKOMMENDERAS!

Kanal 5  23.25 Nikita

Am. remake i serieform av den franska filmen Nikika. En ung kvinna som begått brott på droger döms till döden men får en ny chans i livet som lönnmördare åt den amerikanska staten. (Säsong 1 del 19)

TV11  00.00  The Killing

Den amerikanska versionen av danska serien ”Brottet” Med Joel Kinnaman (Del 13 – sista delen) REKOMMENDERAS

TV11  01.00 Breakout Kings

Am. kriminalserie om ett team bestående av poliser och f.d. förrymda fångar som gemensamt försöker spåra och haffa förrymda fångar. (Del 1-4)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.