Söndag 28 augusti

[SCROLL]

Söndag 28 augusti

Söndagar är min absoluta favorit-tv-kväll. Hur ska man välja??

TV3  20.00  Bones

Säsong 5 del 11.

TV8  20.00  Jesse Stone – Thin Ice

TV film från 2009 med Tom Selleck som spelar Jesse Stone en poliskommissarie. Baserad på Robert B. Parkers böcker.

TV4  21.00  Wallander: Firewall

Engelsk filmatisering baserad på Henning Mankell deckare om Ystadspolisen Wallander. Med Kenneth Branagh som Wallander. Det är lite lustigt att höra dem uttala svenska namn men den fungerar förvånansvärt bra.

Kanal 9  21.00  Cold Case

Serie om ett team som löser så kallade ”kalla fall”. (Säsong 7 del 22)

Kanal 9  21.55  Murdoch Mysteries

Kanadensisk kriminalserie som utspelar sig i slutet av 1800-talet miljö.. (Säsong 3 del 12)

TV6  22.00  Dexter

Serie om Dexter som lever ett dubbelliv som brottsplatsexpert och seriemördare. (Säsong 5 del 7)

TV8  21.50  Law & Order: LA

(Säsong 1 del 9)

Kanal 1  22.00  Exile

Nygjord brittisk dramathrillerminiserie (puh långt ord) i två delar som verkar spännande. Familjehemligheter och kamp mot missbruk.

TV8  22.45  Chase

Ny am. kriminalserie från 2011. Ett team jagar en seriemördare (Säsong 1 del 14)

Kanal 9  00.40  The Return of Sherlock Holmes

Repris

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.