Söndag 27 februari

.
Funderar på om jag ska ge Kommissare Zen en ny chans? Förra veckan somnade jag mitt i och frågan är om det beror på att jag var väldigt trött eller om den var så dålig…. Gillar man Al Pacino och våldsamma maffiafilmer ska man se Scarface sent ikväll. Vill man ha ett säkert kort väljer man Foyles´s war. Snyggt och smart!

[SCROLL]

Söndag 27 februari

TV3 20.00  Bones

Am. kriminalserie där en FBI-agent och en rättspatalog löser brott tillsammans. Aktuell säsong (Säsong 6 del 13)

Kanal 1 21.00  Kommissarie Zen – Kabal

Ny brittisk kriminalserie som bygger på Michael Dibdins deckare om den italienska kommissarien Aurelio Zen som bor kvar hemma hos sin mamma i Rom. Engelska skådespelare fast den utspelar sig i Italien gör mig lite tveksam….(Säsong 1 del 2)

TV4 21.00 Wallander – Cellisten

Svensk kriminalserie med Krister Henrikson i huvudrollen. Den här är från 2009. Filmerna är ”nyskrivna” men löst baserad på Henning Mankells Ystads-deckare.

TV4 + 21.00  Foyle´s War

Brittisk drama/kriminalserie om kommissarie Foyle som ska lösa olika brott under 2:a världskriget. Fallen han löser är ofta kopplade till kriget. I det här avsnittet jagar han en rysk krigsfånge vilket får politiska konsekvenser. (Säsong 7 del 3) Snygg och bra serie!

TV8 23.05  Scarface

Rå maffiafilm från 80-talet med Al Pacino som knarkkung i Miami.

[/SCROLL]

Kanal 9 21.00  The Forgotten

Am. serie med Christian Slater som handlar om en grupp som löser så kallade Cold Case – fall. (Säsong 1 del 15)

TV6 22.00  Navy CIS LA

Variant på Navy CIS fast i Los Angeles. (Säsong 2 del 4).

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.