Söndag 14 augusti

[SCROLL]

Söndag 14 augusti

Söndagar är min absoluta favorit-tv-kväll. Hur ska man välja??

TV3  20.00  Bones

Säsong 5 del 9.

TV8  20.00  Morden i Midsomer

Säsong 3 del 3.

TV3  21.00  State of play

Am thriller från 2009 om några journalister som tillsamman/parallellt med polisen om att lösa ett mord på en älskarinna till en kongressledamot. Med Russel Crowe och Ben Affleck.

Kanal 5  21.00 Departed

Modern gangsterfilm med Matt Damon, Mark Wahlberg och Jack Nicholson. 

Kanal 9  21.00  Cold Case

Serie om ett team som löser så kallade ”kalla fall”. (Säsong 7 del 20)

Kanal 9  21.55  Murdoch Mysteries

Kanadensisk kriminalserie som utspelar sig i slutet av 1800-talet miljö. I det här avsnittet går en avrättning snett. Säsong 3 del 11 – Aktuell säsong, Rekommenderas!

TV6  22.00  Dexter

Serie om Dexter som lever ett dubbelliv som brottsplatsexpert och seriemördare. (Säsong 5 del 5)

TV8  22.10  Law & Order: LA

(Säsong 1 del 7)

TV8  23.05  Chase

Ny am. kriminalserie från 2011. Ett team jagar en seriemördare (Säsong 1 del 12)

Kanal 9  00.00  The Return of Sherlock Holmes: The Abbey Grange

Holmes följer med polisen för att reda upp mordet på en godsägare. Jeremy Brett som Holmes (1986).

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.