Snart är det dags för NaNoWriMo igen!… Äntligen!!!

NaNoWriMo 2009

NaNoWriMo eller National Novel Writing Month är en kul ”tävling” som går ut på att skriva en historia på 50 000 ord under november månad. Det är egentligen ingen riktigt tävling då du endast tävlar mot dig själv (ingen annan behöver läsa vad du skrivit). Det är gratis att skapa ett konto och du kan självklart skriva på svenska (NaNoWriMos sajt är dock på engelska, den är dock inte så viktig…det enda du egentligen vill åt är den svenska delen av forumet där du kan beklaga dig över att behöva skriva 1 667 ord per dag, du hittar även information om skrivträffar på flera orter i landet.)

Detta är ett helt perfekt tillfälle för dig som alltid velat skriva en ”bok”, men som aldrig kommit till skott! Varför inte skaffa ett konto redan idag?!…

Vi på Deckarhuset har även samlat på oss en hel del NaNoWriMo-tips från ett antal författare som vi kommer dela med oss av inför starten 🙂

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.

8 svar på ”Snart är det dags för NaNoWriMo igen!… Äntligen!!!

 1. Tittade lite på det när ni skrev om det förra året. Det är ju galet många ord som ska skrivas. Tror jag ska ge det ett försök i år, men jag tror inte jag kommer ”vinna”

 2. Skicka mig gärna ett mess på NaNoWriMo-sajten om det är någon som hoppar på 🙂 Då kan vi hålla koll på varandras ordstaplar 😉
  Jag har Cheekymonkey som nick.

 3. Låter som en kul grej. Hade jag inte varit på resande fot halva november hade jag hoppat på det!

 4. jag är på! (Sara Rothstrand som namn) men bokmässan i Örebro är 13-14 november så jag är osäker på om jag lyckas skriva så många ord…….

 5. Sara: Kul! Jag la precis till dig som buddy så jag följa hur det går för dig! 🙂
  Detta är ju egentligen bara en väldigt kul grej och man kan ju bli en vinnare även om man inte får ned 50 000 ord under november om detta tex blir början på ett skrivprojekt man kanske gått runt och tänkt på länge men aldrig fått ned på papper!

 6. Annika: Messa gärna på nanowrimo-sajten så vi kan hålla koll på dig 😉 eller iaf så vi kan peppra varandra 🙂
  (nick: cheekymonkey)

Kommentarer är stängda.