Skumtimmen – Johan Theorin

Sommaren är nästan här! Förra året vid den här tiden startade vi en konstig vana. Vi började åka ut och fika på slott i närheten av Stockholm och där även passa på att läsa/lyssna på Fantasyböcker (Jag höll på att ta mig igenom Wheel of Time serien). I år åker vi istället ut och fikar på lokala slott medan vi lyssnar på deckare 🙂 Första trippen för i år blev Skokloster slott. Om ni ska dit i sommar kan jag rekommendera morotskakan! Första deckare blev Skumtimmen av Johan Theorin.

Oj, vad kan man egentligen säga om Skumtimmen!? Den är ett mästerverk! Handlingen är makalös, karaktärerna är perfekta och Johan Theorins sätt att berätta på är helt otroligt. Av någon anledning läste jag Nattfåk först, gillade den också väldigt mycket, men jag måste nog säga att Skumtimmen var ännu snäppet vassare!

Handlingen utspelar sig till största delen på Öland, ett ställe som jag nu är övertygad om kommer få ännu fler turister om somrarna pga Theorins deckare. Vi får där stifta bekantskap med Nils Kant, en man som kommer ge upphov till många historier – av de slag som bäst berättas i skumtimmen…

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.