Murder at the Gallop

Detta är ytterligare en Marplefilm med Margaret Rutherford i huvudrollen. Denna film är väldigt löst baserad på After the Funeral, som dock är en Hercule Poirot historia.

Men i Murder at the Gallop har Rutherfords Miss Marple och den påhittade sidekicken Mr Stringer ersatt allas vår favorit fransman… ursäkta belgare 🙂

Standarden på produktionen är hög, men handlingen är så massakrerad och sedan dåligt hopsatt att det är svårt att hänga med (i alla fall för mig som har läst originalhistorien).

Betyget blir endast knappt sevärd. Om du inte har sett/läst After the Funeral ska du absolut inte se denna film först! Då kommer en av Agatha Christies bättre deckargåtor bli helt förstörd för dig!

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.