Sherlock Holmes-feber och Star Trek…

Star Trek och Sherlock Holmes

Jag har nog drabbats av lite Sherlock Holmes-feber och då har jag inte ens sett den nya filmen ännu! Däremot har jag de senaste dagarna sett Star Trek TNG avsnitten med Holmes-tema.

Star Trek och Sherlock Holmes… en ganska underlig kombination kan tyckas, men faktum är att jag tycker det funkar väldigt bra 🙂 (okej jag är lite nördig, men även Onördiga människor skulle nog kunna gilla detta)

Det jag gillar bäst är avsnittet där Mr Data spelar Holmes (Mr Data är en android) Det fick mig att inse att min egen bild av Holmes faktiskt liknar en robot i mångt och mycket (Ska kanske även passa på att påpeka att både min bild och Star Treks bild till största delen är baserad på TV/film Holmes och inte på Holmes ifrån böckerna).

Vill man ha en ganska annorlunda Sherlock Holmes upplevelse ska man absolut se:

Star Trek The Next Generation säsong 2 avsnitt 3: Elementary, Dear Data

och

Star Trek The Next Generation säsong 6 avsnitt 12: Ship in a Bottle

(Det finns fler avsnitt som på ett eller annat sätt är starkt influerat av Sherlock Holmes, men avsnitten ovan är de två som helt är baserade kring Holmes)

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.