Sherlock Holmes-feber och Star Trek…

Star Trek och Sherlock Holmes

Jag har nog drabbats av lite Sherlock Holmes-feber och då har jag inte ens sett den nya filmen ännu! Däremot har jag de senaste dagarna sett Star Trek TNG avsnitten med Holmes-tema.

Star Trek och Sherlock Holmes… en ganska underlig kombination kan tyckas, men faktum är att jag tycker det funkar väldigt bra 🙂 (okej jag är lite nördig, men även Onördiga människor skulle nog kunna gilla detta)

Det jag gillar bäst är avsnittet där Mr Data spelar Holmes (Mr Data är en android) Det fick mig att inse att min egen bild av Holmes faktiskt liknar en robot i mångt och mycket (Ska kanske även passa på att påpeka att både min bild och Star Treks bild till största delen är baserad på TV/film Holmes och inte på Holmes ifrån böckerna).

Vill man ha en ganska annorlunda Sherlock Holmes upplevelse ska man absolut se:

Star Trek The Next Generation säsong 2 avsnitt 3: Elementary, Dear Data

och

Star Trek The Next Generation säsong 6 avsnitt 12: Ship in a Bottle

(Det finns fler avsnitt som på ett eller annat sätt är starkt influerat av Sherlock Holmes, men avsnitten ovan är de två som helt är baserade kring Holmes)

5 Kommentarer

 1. Visst är det härligt att drabbas av Holmes-feber 🙂

  Anmäl!

  15 januari 2010 20:22

 2. Ja, det är faktiskt inte så dumt 🙂

  Anmäl!

  16 januari 2010 12:50

 3. Pingback: Ökat bloggande om Sherlock Holmes | SherlockHolmes.se

 4. Gå och se den nya filmen och din feber kommer att stiga 🙂

  Anmäl!

  17 januari 2010 20:22

 5. Anders: Precis sett den… och visst steg febern 🙂

  Anmäl!

  18 januari 2010 9:42