Sekten av Jan-Sverre Syvertsen

Sekten är norrmannen Jan-Sverre Syvertsens tredje deckare, och den handlar (inte helt oväntat) om en religiös sekt i Norge. Tina, en av de yngre sektmedlemmarna hittas mördad av sin bästa kompis. Polisen Lisa Lunde och psykologen Sander Mørk leder jakten på mördaren. Det dröjer inte länge förrän även kompisen hittas död nära mordplatsen.

Pedofilnätverk

Parallellt med sektmordet har en liten pojke kidnappats i Grekland. Den norska polisen misstänker att ett pedofilnätverk är inblandat och Sander Mørk blir involverad i jakten på pojken. Den här delen av handlingen refererar ofta tillbaka till tidigare händelser och jag misstänker att jag hade förstått mer om jag hade läst Syvertsens böcker i ”rätt” ordning.

Deckare + religiös sekt

Jag älskar som bekant deckare och är dessutom väldigt intresserad av religiösa sekter och medlemmarnas motivation, så jag trodde den här boken var som gjord för mig. Men den lyckas aldrig riktigt fånga mig och slutbetyget blir sådär. Det är dock möjligt att betyget hade höjts om jag hade läst Syvertsens två första deckare innan den här.

Tidigare på Deckarhuset

Mis recension av Sekten

Intervju med Jan-Sverre Syvertsen (16 mars 2009)