Roadtrip och Agatha Christie

Var och besökte ett indianskt kasino för första gången precis innan påsk. Vad passar då bättre än lite Agatha Christie i bilen på vägen dit!? 🙂

Denna gång blev det The Murder of Roger Ackroyd. Historien är så mycket Christie det bara kan bli! Det vimlar med tänkbara mördare och red herrings. Hercule Poirot lyckas dock, som alltid, lägga fram ett ”logisk” resonemang och peka ut den mest osannolika karaktären som mördaren… Denna gång tycker jag dock att Christie gick lite för långt för att skapa sin tvist, den lämnar historien (på det sättet den berättas) med ett par ganska stora logikhål – vilket jag inte gillar.

Trevlig och läsvärd, men inte på favoritlista.

(och visst är det lite retro att lyssa på böcker på kassettband! 😉 )

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.