5 tips för påsken!

Av alla traditioner som finns under påsk tycker jag att norrmännen har den bästa tradidtionen – Att läsa deckare under påsken.

Här kommer lite tips…

1. Leta på YouTube och du kommer hitta en rad olika klassiska kriminalserier!

2. Damma av en gammal Agatha Christie

3. Byt deckare med en kompis

4. Var lite crazy och hyr en utländsk deckare/kriminalfilm som inte är engelsk eller amerikansk.

5. Börja på den där kriminalnovellen du alltid har velat skriva.

Glad Påsk!

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.

7 svar på ”5 tips för påsken!

 1. Glad Påsk till Er!

  Orkar inte läsa under påsken, har just skrivit färdigt min ”femte” deckare, fattar det knappt själv.

  Känner mig urlakad. Men, det är bara att ta igen sig och komma tillbaka, gladare, snällare och lyckligare.

  P.s Den femte deckaren heter Mord under Tjörn Runt och naturligtvis skickas ett rec.ex till Deckarhuset när boken kommer från tryckeriet.D.s

  Ramona Fransson

 2. Jag läser ALLTID deckare så där gör påsken ingen större skillnad. Däremot har jag tänkt påbörja min bok (dock ej deckare) som länge har snurrat runt runt i mitt huvud. Nu har jag bara en dag på mig att komma igång … skynda, skynda!

 3. Hej Linus!

  Ja det har jag faktiskt! Det finns en fransk film som heter Berätta inte för någon! Oerhört spännande! En av de bästa kriminalfilmer jag har sett !

  Gillar man lite mer blodigt nästan mer åt skräckhållet fast psykologiskt så är michael hanekes Funny Games (alltså den österrikiska filmen inte den amerikanska) en riktigt höjdare. Skitläskig.

  Hana-Bi är en japansk film om en polis vars liv sakta börjar gå åt helvete. Jocke tipsade för ett par veckor sig om japansk manga deckare – Lupin filmerna som jag själv inte sett men vill se.

  Mexikanska El Mariachi är föregångaren till Desperados men orginalen är oftast bättre än kopiorna!

  Min pojkvän älskar de tre danska Pusher filmerna om danska gangster (inte min stil dock men de var välgjorda och snygga)

  Utöver det så finns det några kriminalserier som man bör se och det är den italienska Bläckfisken (om maffian) ohc det finns en fransk serie som heter Zodiac som jag gillade.

 4. Stort tack Sara! Har sett några av dina tips (växte ju upp med Bläckfisken – tung serie på det glada 80-talet :-)) men ska definitivt boka in bl a ”Berätta inte för någon” som jag helt missat. Är stor fan av fransk film i allmänhet. Blir nog till och med att slänga upp en recension på bloggen.

Kommentarer är stängda.