Rizzoli & Isles

Rizzoli & Isles handlar om polisen Jane Rizzoli (Angie Harmon) och rättsläkaren Maura Isles (Sasha Alexander) som löser mordfall i Boston, USA. De två kvinnorna är helt olika varandra men trots det bästa kompisar.

Baserad på Tess Gerritsens böcker

För ett tag sedan läste jag Kirurgen av Tess Gerritsen. Senare fick jag veta att TV serien Rizzoli & Isles, som började visas i USA i juli i år, är basered på Tess Gerritsens böcker med Jane Rizzoli. Självklart var jag tvungen att ta mig en titt och jag låste ytterdörren innan jag satte på TVn… (Jag vet inte om/när serien kommer visas i Sverige.)

Seriemördaren återvänder

Jag har sett några avsnitt nu och serien är okej. Värd att se? Ja. Fantastisk? Nej. Avsnitten där seriemördaren från Kirurgen dyker upp har varit de bästa hittills. Jag tycker också om att de två huvudrollsinnehavarna är två smarta, starka, kompetenta kvinnor.

En väldigt annorlunda Jane

Det är värt att notera att Jane i boken och Jane i TV serien är väldigt olika. Hon är inte alls vad jag förväntade mig; varken hennes utseende eller personlighet stämmer med bokens beskrivning.

.

Uppdatering: Serien går på Kanal 9 på söndagar kl. 21:00!

2 svar på ”Rizzoli & Isles

  1. Smaken är som baken – delad. Jag har tidigare kollat på ett avsnitt av TV-serien och blev djupt besviken. Den var inte alls vad jag väntat mig. Flamsigt med stuk av romantik. Eh? Den får ingen andra chans i min tittarlista.

    (Det kan förstås bero på att jag tidigare följt Angie Harmon i Law & Order…)

    Jag har inte heller läst någon bok av Gerritsen, vilket jag kanske borde göra, för att kunna jämför med Bones, som i mitt tycke är excellenta böcker (Kathy Reichs) men där jag inte gillar TV-serien.

Kommentarer är stängda.