Murder on the Orient Express

Denna Hercule Poirot film från 1974 håller bitvis än idag. Ingrid Bergman vann till och med en Oscar för sitt porträtt av Greta Ohlsson (något som jag dock har lite svårt att förstå).

Detta är en av Agatha Christies allra bästa historier och filmen lyckas bra med att förmedla känslan från boken. Jag har dock ganska svårt för Albert Finneys tolkning av Poirot (men jag kanske borde påpeka att det aldrig kommer finnas någon annan än David Suchets Poirot för mig).

Vi bjuds på härligt överspelade karaktärer och en i övrigt snygg produktion (bortsett från några ”special effekter” som är riktigt dåliga).

Detta är ett superb val av film för en hemmakväll!

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.