Mördare utan ansikte

Spenderade stora delar av gårdagen med att läsa Mördare utan ansikte av Henning Mankell (Läs Mis intervju med honom här…)

Handling börjar på en gård i södra Sverige där ett äldre par hittas brutalt mördade. Kvinnan avlider dock inte direkt, utan hon hinner yttra ett litet ord på sjukhuset innan hon går bort. Detta lilla ord ställer till det ordentligt för polisen… och leder indirekt till att ytterligare en person mördas…

+
Mankell skriver bra! Boken är lättläst och dessutom ovanligt kort (du läser utan svårighet ut den på en kväll).


Boken lider bitvis av kaffesjukan…

Boken är skriven 1991 och det märks väldigt tydligt. Det är helt otroligt vad världen har förändrats på 20 år! Jag fick en stark magkänsla av att gemene man är mycket smartare idag än för 20 år sedan… det är väl i och för sig inte så konstigt då Internet idag gör det möjligt för vem som helst att slå upp vad som helst på bara ett par sekunder.

Boken blev förövrigt utsedd till årets deckare 1991 av Svenska deckarakademin.

Update: Boken är självfallet skriven för 20 år sedan och inte 30 som jag skrev först 🙂

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.