Min Topp-5 lista – Agatha Christie

bild_agatha_christie_litenSatt igår och funderade på om jag skulle läsa om någon Christiedeckare och tänkte då igenom alla böcker av Agatha Christie som jag har hemma eller har läst tidigare.

1. Mordet på orientexpressen – Jag blev väldigt överraskad av slutet och ända sedan jag läste boken har jag alltid velat åka Orientexpressen! (Poirot)

2.Döden på Nilen – Jag älskar det exotiska i den här boken. Mordet är dessutom planerat på ett raffinerat och avancerat sätt. Jag läste boken först och blev förtjust, såg sen filmen och blev lika förtjust. (Poirot)

3. 4.50 från Paddington – Jag gillade boken och jag är väldigt förtjust i Margaret Ruthford som spelar Miss Marple i filmen från 1961. En något mer robust kvinna än Geraldine McEwan. (Miss Marple)

4. Fem små grisar – En av de första böcker jag läste och jag läste om den massvis med gånger. Det här är en av de böcker där Poirot löser ett fall långt tillbaka i tiden. (Poirot)

5. Mord på ljusa dagen – En mycket raffinerad mordgåta! (Poirot)

(På en god 5.5 plats kommer Ett mord annonseras (Miss Marple) för att öppningen är så absurd. Vem bjuder in till ett mord?

Vilka är era favoriter?

5 Kommentarer

 1. Jag har påbörjat mitt Poirot-marathon och ska läsa alla Poirot-deckare i vinter. Ska komma tillbaka hit när jag läst klart dem och se om jag tyckte likadant.

  Anmäl!

  28 oktober 2009 9:37

 2. Mina favoriter är Ett mord annonseras,Mordet i prästgården,Liket i biblioteket,Katt bland duvor och Mord per korrespondens. Tror jag.Just idag.

  Anmäl!

  28 oktober 2009 9:41

  Agneta

 3. Satt och pillade med en egen lista men det gick inget bra…

  … Ska vid tillfälle göra ett nytt försök, men då med en lista på 5-7 böcker utan inbördes rangordning och se om det går bättre 🙂

  Anmäl!

  28 oktober 2009 16:03

 4. De tio små negerpojkarna är hennes bästa! Den är fortfarande stilbildande.
  I övrigt har jag svårt att rangordna hennes verk.

  Anmäl!

  28 oktober 2009 16:55

  Lasse

 5. Du har rätt Lasse! 10 små Negerpojkar är speciell och borde kanske ha varit med på listan men av någon anledning föll inte den mig i smaken.

  Anmäl!

  28 oktober 2009 17:41

  Sara

  Sara R