Min Topp-5 lista – Agatha Christie

bild_agatha_christie_litenSatt igår och funderade på om jag skulle läsa om någon Christiedeckare och tänkte då igenom alla böcker av Agatha Christie som jag har hemma eller har läst tidigare.

1. Mordet på orientexpressen – Jag blev väldigt överraskad av slutet och ända sedan jag läste boken har jag alltid velat åka Orientexpressen! (Poirot)

2.Döden på Nilen – Jag älskar det exotiska i den här boken. Mordet är dessutom planerat på ett raffinerat och avancerat sätt. Jag läste boken först och blev förtjust, såg sen filmen och blev lika förtjust. (Poirot)

3. 4.50 från Paddington – Jag gillade boken och jag är väldigt förtjust i Margaret Ruthford som spelar Miss Marple i filmen från 1961. En något mer robust kvinna än Geraldine McEwan. (Miss Marple)

4. Fem små grisar – En av de första böcker jag läste och jag läste om den massvis med gånger. Det här är en av de böcker där Poirot löser ett fall långt tillbaka i tiden. (Poirot)

5. Mord på ljusa dagen – En mycket raffinerad mordgåta! (Poirot)

(På en god 5.5 plats kommer Ett mord annonseras (Miss Marple) för att öppningen är så absurd. Vem bjuder in till ett mord?

Vilka är era favoriter?

Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Böcker av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.