Luftslottet som sprängdes – DVD

Bättre än Flickan som lekte med elden, men sämre än Män som hatar kvinnor.

I boken  lyckades Stieg Larsson piffa upp avsnittet av historien som utspelar sig i rätten. Trots att det hela blev lite löjligt amerikanskt, så blev det i alla fall underhållande. I filmen har scenen som utspelar sig i rätten kortats ned och dessutom blivit aningen mer verklighetstroget (läs tråkigt). Det drar ned betyget något. Men på det hela taget tycker jag filmskaparna ska vara nöjda med hela filmserien! För att vara gjord med så lite pengar och dessutom med det väldigt begränsande utbudet av duktiga skådisar vi har i Sverige, så blev filmserien väldigt bra.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.

1 svar på ”Luftslottet som sprängdes – DVD

  1. Jag har inte läst någon av böckerna och inte sett filmerna på bio, men jag följde serien när den gick i tv i våras. Första avsnittet var enormt bra och då började jag fatta varför ”alla” gillar Stieg Larsson. Men andra avsnittet – med upplösningen av Män som hatar kvinnor – jag blev både snopen och besviken. Det var ju som vilken deckare som helst. Hur i hela friden kunde folk bli som galna av den storyn? Flickan som lekte med elden gjorde inga djupare intryck, däremot gillade jag Luftslottet som sprängdes. Så första och sista avsnittet var bra, resten var försumbart. Tycker jag, och vet att jag borde läsa böckerna, men jag avskyr tjocka böcker hur bra de än är. Och dessa böckerna, har jag hört, kunde ha kortats ned rätt rejält.

Kommentarer är stängda.