Lördag 3 september

[SCROLL]

Lördag 3 september

Kanal 9  16.00  Monk

Komisk detektivserie om den neurotiska ex-polisen Monk (Säsong 7 del 2)

Kanal 9  18:50  Murdoch Mysteries

Repris från förra söndagen.

Kanal 9  21.00  Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1990-talet som utspelar sig i Oxford. Morse är en äldre singel herre som gillar whiskey och opera. Säsong 5 del 5.

Kanal 5  21.00  CSI-marathon

5:an kör CSI marathon hela natten.

Kanal 1  22.50  Kommissarie Barclay

Brittisk kriminalserie från 2009 (Säsong 1 del 2 av 2)

Kanal 9  23.10  The Return of Sherlock Holmes

Klassiska avsnitt med Jeremy Brett som Holmse (1986)

TV6  00.10  Blodspår

Am. thriller från 2002 med Clint Eastwood som spelar FBI-agenten Terry McCaleb. Baserad på en deckare av Michael Connely. Helt ok film!

TV4  00.15  Blade Runner

Am kultklassiker från 80-talet med Harrison Ford som detektiv i framtiden. Visuell och konstnärlig vacker.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.