Lördag 20 augusti

[SCROLL]

Lördag 20 augusti

Kanal 9  16.00 Monk

Komisk detektivserie om den neurotiska ex-polisen Monk (Säsong 6 del 15)

Kanal 9  18:50 Murdoch Mysteries

Repris från förra söndagen.

TV8  20.00  Lugnt vatten

Thriller om ett par som är ute och seglar. När de plockar upp en man i en jolle börjar en mardröm till höst.

Kanal 9  21.00 Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1990-talet som utspelar sig i Oxford. Morse är en äldre singel herre som gillar whiskey och opera. Säsong 5 del 1.

TV4  21.20  License to kill

Bond-film från 90-talet med Timothy Dalton. I den här bond-filmen tar vi oss till Colombia och en knarkhärva Bond måste reda ut. En av de mer råa bondfilmerna.

Kanal 1  21.45  Kommissarie Banks

Pilotavsnitt för en serie baserad på Peter Robinsons deckare om Kommissarie Banks. Definitivt att prova!

TV4+  22.00  Mothman

Thriller med Richard Gere. En journalist hittar sin fru mördad innan hon dog har hon tecknat ett monster med vingar. Två år senare när journalisten har flyttat till en ny stad händer saker som får honom att koppla det till mordet på hans fru.

Kanal 5  22.40  The Lookout

Am. thriller från 2007. En ung man som har förlorat sitt jobb och som lockas av pengar och brudar går med på att utföra en kupp.

Kanal 9  23.10  The Return of Sherlock Holmes

The Musgrave Ritual

TV4  00.15  Presidio – Brottsplatsen.

Kriminaldrama från 80-talet med Sean Connery och  Jack Warden. Två militärer som definitivt inte gillar varandra måste samarbeta för att lösa ett mord på militärbasen.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.