Lördag 2 april

Nedan är ett axplock ur lördagens utbud. Gillar man spionfilmer så kan man prova Spy Game. Gillar man komiska kriminalserie ska man se Monk. Sen gillar jag Mördare okänd (Waking the dead). Klassisk brittisk polisserie. Norska Varg Veum har jag (fortfarande!) inte hunnit att prova men jag ska försöka idag.

[SCROLL]

Lördag 2 april

Kanal 9  16.40  Monk

Komisk detektivserie med den neurotiska ex-polisen Monk. (Säsong 5 del 12)

TV8  20.00  Morden i Midsomer

Det har tyvärr gått inflation i Morden i Midsomer repriser men har man tur så har man missat just det här avsnittet. Det finns ju några…

TV4+  22:00  Varg Veum – Din till döden

Film nr 3 som är baserad på norska Gunnar Staalesens deckare.

Kanal 9  22.00  Cracker

Brittisk kriminalserie om kriminalpsykologen ” Dr Eddie Fitz”

TV8  23.00 Mördare okänd

Brittisk bra krimnalserie (Säsong 1 del 9)

 TV4  23:50  Spy Game

Am. spionthriller från 2001 med Robert Redford och Brad Pitt. En ung spion hamnar i trubbel och ”byrån” vill inte göra något för att hjälpa honom. Då bestämmer hans mentor och lärare bestämmer sig för att ta saken i egna händer.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.