Din dumma sill…

För oss som är bokberoende var det ett hårt slag förra året i april. Inga glödlampor och nu…

 

EU:s Ekodesignkommittés beslut att fasa ut konventionella glödlampor och andra ljuskällor som inte är energieffektiva har fått en oväntad konsekvens. Nu blir det förbjudet att använda levande ljus för belysningsändamål. Ljuskälletillverkarna tvingas precis som när det gäller glödlampan, att snabbt ta fram energieffektiva produkter som ska ersätta stearinljuset.

ur tidningen Voltium 1 april 2010

 

Hänga läpp…

Men inte är det något att hänga läpp över. Ibland är det av godo att vara bokmal, och i det här fallet får nog talessättet ”ju större desto bättre” ändå anses gälla.

Nakenbadarna i Falsterbo är trångbodda på bryggan. Vellinge kommun är därför villiga att ge naturisterna 1 000 meter av stranden. Och ett plank som ska skydda dem från insyn.

Ur Sydsvenskan 1 april 2010

 

Det gäller alltså nu för oss Skåningar att hitta kreativa sätt att skyla oss om vi råkar hamna på fel sida sträcket på stranden. Med en deckare, kanske?

Vilket är ditt bästa aprilskämt? Skriv och berätta!!

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.