Lördag 19 februari

 

Det var inte så mycket filmer idag och de få som fanns tycker jag inte var speciellt sevärda. Om man inte har andra planer för dagen rekommenderar jag Monk och I Mördarens spår. De är visserligen repriser men väl värda att se igen!

[SCROLL]

Lördag 19 februari

Kanal 9  18.20  Monk

Lättsam och komisk kriminalserie som handlar om den neurotiska och pedantiska men geniale ex-polisen Monk. Rekommenderas

TV8  20.00  Kommissarie Lynley

Brittisk kriminalserie baserad på Elisabeth Georges deckare.

Kanal 9  21.30  I mördarens spår

Brittisk prisbelönad kriminalserie med Helene Mirren som den tuffa kommissarien DCI Tennison. (Säsong 2 del 3) Rekommenderas!

Kanal 9  23.35  Cracker

Brittisk kriminalserie om kriminalpsykologen ”Fitz” som i sitt privatliv är en riktig slarver. (Säsong 1 del 7)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV och märkt , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.