Lördag 14 maj

 [SCROLL]

Lördag 14 maj

Idag väljer jag Kommissarie Lewis! 

Kanal 9  16.10 Monk

Komisk detektivserie om den neurotiska ex-polisen Monk (Säsong 6 del 2)

Kanal 9  18.00 Psych

Komisk detektivserie (Säsong 3 del 9)

TV8  20.00  Kommissarie Lynley

Havers och Lynley är tillbaka i en ”nygammal” säsong . Säsong 6 del 1

Kanal 9  20.00  Kommissarie Lewis

Brittisk kriminalserie med kommissarie Lewis som efter att ha varit assistent åt kommissarie Morse fick en egen serie. Säsong 5 del 1 – Aktuell säsong. Rekommenderas!

TV8  21.55  Brottskod: Försvunnen

Am kriminalserie om ett team som letar efter försvunna personer.

Kanal 9  21.55  Cracker

Brittisk kriminalserie om kriminalpsykologen ” Dr Eddie Fitz”

TV4+  22.30 Double Jeopardy

Bra film om en kvinna som blir grundlurad av sin man, hamnar i fängelse, blir av med sin son, återvänder, hämnas. Bra men tyvärr har jag sett den för många gånger nu…

TV8  22.50 Mördare okänd

Brittisk kriminalserie. Säsong 2 del 5

TV8  00.00 Law & Order

Repris

Kanal 9  00:00  Alias

Repris

TV6  01:05  Excessive Force

Snutaction med maffia, mutor osv.

TV4  01:25  The nigth listener

Am. thriller om en radiopratare som får kontakt med en pojke via radio. Killen verkar ha en trasslig familjesituation. Mannen beslutar sig för att ta reda på hur det ligger till och åker dit.

Kanal 1  02:30 Fiender emellan

Fransk thriller från 2004 med Gerard Depardieu. Två tuffa poliser konkurrera om att sätta dit männen bakom några väl genomförda värdetransportrån.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.