Löparen av Pontus Wikner

Löparen är en helt okej debutdeckare, även om den i mitt tycke delvis är lite spretig och alldeles för kort.

Boken är inte uppbyggd som en traditionell deckare utan påminner till uppbyggnaden mer om dokumentärserie. Ingen riktig deckargåta presenteras i början av boken utan istället presenteras en rad händelser av vilka en del knyts samman till en ganska spännande final. Det finns dock en rad historier som inte verkar tillföra handlingen något och som istället ger boken ett något spretigt intryck.

Boken är dessutom så kort att vi knappt hinner lära känna karaktärerna, vilket är tråkigt. Den kompakta handlingen bidrar dock till att deckaren blir väldigt snabbläst och tempot i läsningen blir högt vilket höjer spänningsgraden och gör boken lättläst.

Klart läsvärd.

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.