Asiatiska deckare

Jag har insett att jag inte har läst en enda kriminalroman av en asiatisk författare! Är inte det en skandal? Rimligtvis borde ju den största och mest tätbefolkade kontintenten på jorden ha producerat åtminstone ett par kriminalförfattare…

Till mitt försvar så har väldigt lite asiatiska kriminalromaner översatts men å andra sidan så går det ju att beställa via nätet på engelska så det håller inte riktigt…Något måste göras! På det stora nätet hittade jag en top 10 lista på asiatisk kriminallitteratur av Catherine Sampson (Se lista här). Nu har jag fått hem Qiu Xiaolong En röd hjältinnas död som kommer att bli min försa asiatiska kriminalroman. (Recension kommer snart) Vilken blir din? Eller har du något tips?

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.