Liza Marklund på G…

Annika Bengtzon är äntligen tillbaka!

Den 23 november kommerLiza Marklunds nionde bok i serien, Du gamla, du fria, ut i butik.  

Piratförlaget avslöjar; Europas nya järnridå i Afrika är ett starkt tema.

Nog borde det vara något inför stundande julhandel? Jag hoppas kunna komma tillbaka med en förhandstitt på verket i god tid, mina vänner. 

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.

3 svar på ”Liza Marklund på G…

  1. Tack för tipset! Jag kommer att köpa den, även om jag tycker att Marklund skriver sämre och sämre och senaste, En plats i solen, gillade jag inte alls. Men jag har ju hela serien så jag kör på:).

  2. Maria: Kul vad delad smaken kan vara. Jag tyckte En plats i solen var Marklunds bästa.
    Däremot tyckte jag (och tycker fortfarande) att Postcard killers var riktigt dålig.

  3. Jag håller med Joachim, gillade verkligen En plats i solen, men inte Postcard Killers. Men som Maria säger, vi kör väl på…

Kommentarer är stängda.