Lördag 27 augusti

[SCROLL]

Lördag 27 augusti

Kanal 9  16.00  Monk

Komisk detektivserie om den neurotiska ex-polisen Monk (Säsong 7 del 1)

Kanal 9  18:50  Murdoch Mysteries

Repris från förra söndagen.

Kanal 9  21.00  Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1990-talet som utspelar sig i Oxford. Morse är en äldre singel herre som gillar whiskey och opera. Säsong 5 del 3.

TV2  21.10  Damernas detektivbyrå

Serie baserade på Alexander McCall Smiths charmiga detektivserie om en kvinnlig privatdetektiv i Botswana. (Säsong 1 del 1)

TV4  22.50  Kommissarie Barclay

Brittisk kriminalserie från 2009 (Säsong 1 del 1 av 2)

TV4  23.50  Danska mord

Dansk dokumentärserie om danska historiska mord.

Kanal 9  23.10  The Return of Sherlock Holmes

The Man with the twisted lip (Från 1986 med Jeremy Brett)

TV4  00.35  De Misstänkta

Am. thriller från 1995. Gangsterfilm som är fantastisk, tyvärr är det en sån där film som bygger på att du inte har sett den förut.

Kanal 9  01.15  The Avenger

Am agentthriller från 2006

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.