Liza Marklund + James Patterson= Sant

Igår, lagom till jul, kom den… Liza Marklund och James Pattersons gemensamma thriller/deckare  ”Postcard Killers” utgiven på Piratförlaget.

En av USAs mest framgångsrike deckarförfattare bad om att få skriva med Sveriges Liza Marklund!  Även om jag inte anser att Liza Marklund är världens bästa deckarförfattare, inte ens Sveriges,  så är hon helt ok och mina förväntningar på den här boken är mycket höga!

Jag ska inte avslöja så mycket mer om boken mer än att en stor del av handlingen utspelar sig i Stockholm.

25-27 januari kommer Patterson till Stockholm för en lansering, tillsammans med Liza, av boken i Europa. I USA släpps den  i sommar. Recension kommer här den 24 januari

God Jul!

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.