Liza Marklund + James Patterson= Sant

Igår, lagom till jul, kom den… Liza Marklund och James Pattersons gemensamma thriller/deckare  ”Postcard Killers” utgiven på Piratförlaget.

En av USAs mest framgångsrike deckarförfattare bad om att få skriva med Sveriges Liza Marklund!  Även om jag inte anser att Liza Marklund är världens bästa deckarförfattare, inte ens Sveriges,  så är hon helt ok och mina förväntningar på den här boken är mycket höga!

Jag ska inte avslöja så mycket mer om boken mer än att en stor del av handlingen utspelar sig i Stockholm.

25-27 januari kommer Patterson till Stockholm för en lansering, tillsammans med Liza, av boken i Europa. I USA släpps den  i sommar. Recension kommer här den 24 januari

God Jul!

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.

5 svar på ”Liza Marklund + James Patterson= Sant

 1. Hej!

  På grund av Liza Marklunds beteende kommer jag och många med mig bojkotta hennes bok som hon skrivit tillsammans med James Patterson. Liza Marklund har förstört ett barns liv en muslimsk familjs liv och allt detta tillsammans med aliaset Mia Eriksson enbart för vinnings skull. Detta är oförlåtligt och speciellt med tanke på att hon inte ville erkänna och be om förlåtelse. För fel kan vi alla göra men vi ska be om ursäkt och erkänna när vi gör dem.

  Vill du veta mer om den här historien kan du gå in på http://www.monicaantonsson1.blogspot.com och läsa mera.

  God Jul
  Ramona Fransson

 2. Jag förstår din synpunkt och respekterar den till fullo! Jag ser det dock inte så svart och vitt.

  Då den här boken kommer från ett unikt samarbete och James Patterson inte har något som helst med det du skriver om så känner jag att jag att det är intressant att skriva om den här boken.

 3. Vem som har rätt och fel i den trista historien är inte lätt att veta. Det som Lisa skriver har helt klart inte hittats på. Det vet det fåtal av oss som tyvörr varit med om liknande saker som Mia. Vare sig den är fiction eller sann belyser den ett problem som är underskattat av myndigheterna, och det som hänt ”Mia” har hänt andra. Mig, till 75% av storyn! I Sverige. VET du, Ramona, vem av damerna i fighten som talar sanning och vem som ljuger? VET du att det inte handlar om någon som kanske bara är mediakåt och vill åka snålskjuts eller inte, eller har du bildat dig en egen uppfattning genom att utgå från medias rapportering? Har du personligen dubbelkollat all info från båda sidorna, och i så fall hur? Jag hoppas att du sitter inne med fakta, unika i så fall, som tycker dig ha rätt att döma.
  Om det handlar om huruvida det är biografi eller fiction? Utgår från en sann historia eller Är en komplett redovisad sann historia? Spelar det någon roll?

 4. Såvitt jag har förstått är James Patterson till största del en författarfabrik, där böckerna skrivs av ett stort antal skribenter. Patterson är den som står för namnet. Jag vet inte om Liza numera är fabriksarbetare eller firmatecknare.

 5. Jag håller på att läsa den här boken nu. Den är verkligen riktigt kass! Och som sagt: James Patterson är en författarfabrik så vad gör det Liza till? Förman på lagret kanske.

Kommentarer är stängda.