Lite blandat

Möte i Stockholm

Vi på Deckarhuset bor ju på lite olika ställen i Sverige (en i USA) men vi lyckades få till ett litet möte med några av oss under julledigheten. Jag träffade Joachim och Anna, vårt senaste tillskott till Deckarhuset, som båda bor i Stockholm och Linda som var på besök från USA. På ett café satt vi och snackade och smidde planer inför 2014. Trevligt!

Bokcirkel?

Jag är lite inne på att vi ska göra lite bokcirklar. Helst fysisk. Jag skulle gärna hålla i en men jag vet inte om det är några av er som bor i Örebro eller i trakten som skulle vara intresserade? Kanske kan vi göra en här på sidan. Vi har provat ett par gånger tidigare och använt oss av en tillfällig chat-funktion. Vad tror ni? Är ni intresserade? Har vi några läsare i Örebrotrakten? Ska vi prova en här på huset?

Just nu

Inviger jag läsåret 2014 med tre  kriminalhistoriska deckare. En ”vanlig” bok av Alex Grecian som heter The Yard, om just Scotland Yard på 1880-talet. Sen läser jag Nicola Upsons Two for Sorrow (e-bok) som handlar om en kvinnlig deckarförfattare på 1930-talet. Sist men inte minst lyssnar jag på Jaqueline Winspers första bok om privatdetektiven Maisie Dobbs, också 1930-tal. Jag har läst flera andra av Winspears böcker men inte den första. På löpbandet ser jag på Sherlock säsong 1 i väntan på säsong 3.

Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Böcker av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.