Längtan till Italien?

Den senaste veckan har Italien varit väldigt närvarande…

Mina föräldrar spenderade valborgshelgen hos min moster som bor i en liten by i norra Italien. Mitt undermedvetna måste ha blivit väldigt svartsjukt för den senaste veckan har vi lagat lasagne, pizza, pasta med salsiccia, kyckling och basilika och igår kväll blev det en helkväll framför spisen för att röra ihop en ljuvlig fänkålsrisotto. Dessutom har jag spenderat några kvällar ihop med Gianrico Carofiglios senaste bok ”Skälig misstanke” som utspelar sig i hamnstaden Bari i södra Italien.

Jag har många deckarminnen från Italien. Bland annat spenderade jag några sommarveckor hos min moster året då jag slutade gymnasiet. Den sommaren lärde jag känna Reginald Hills underbara karaktärer på riktigt. Många år senare läste jag Jed Rubenfelds ”Analys av ett mord” i skuggan av Peterskyrkan, också det ett riktigt fint minne.

Vilka deckarminnen har ni från Italien?

 

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare

4 svar på ”Längtan till Italien?

  1. Jag har fina minnen från Italien men tyvärr inga direkta deckarminnen. Tänker mest på Montalbano, Donna Leon, Gomorra och maffian.

  2. Italien är mitt favoritland. Maten, människorna, språket och inte minst klimatet!

    Har nog inga deckarminnen där i från. Men om jag tänker i de banorna så är det Bläckfisken och Maffian som först dyker upp i mitt huvud.

  3. Sardinien för ett antal år sedan, hotell med pool och dottern badande dygnet runt gav mig möjlighet att beväpnad med en engelsk-italiensk ordbok inköpt i Alghero ge mig i kast med Massimo Carlotto för första gången. En bok funnen i receptionens bokhylla, kvarlämnad av någon gäst med platsbrist i bagaget. Tur för mig!

Kommentarer är stängda.