Kommissarie Gently

Ikväll startar en kriminalserie i tre  delar på kanal 9. Kommissarie Gently som baseras på Alan Hunters deckarserie. Jag har inte läst någon av hans böcker (Har ni?) men jag ska spana in serien ikväll som tydligen utspelar sig på 60-talet.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv och märkt , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.

4 svar på ”Kommissarie Gently

  1. Inte läst böckerna, halkade in på serien av misstag men gillade den 🙂 Tråkigt att det bara är 3 avsnitt.

  2. som vanligt när det gäller engelska tv-serier, bra skådespelare, bra val av miljöer, inget påklistrat glitter och glamour. Korta sekvenser som ger en god bild av vilken utveckling som har skett, inte bara i Storbritannien utan i hela Europa eller västvärlden. Den sista svartvita sekvensen av verkställande av dödsstraffet, får en att inse att det var inte längre än så sedan detta hände på så nära håll.

Kommentarer är stängda.