Kastanjemannen

Det går inte att komma ifrån att vissa böcker lockar mer än andra. Bara det faktum att Sören Sveistrup skrivit manus till TV-serierna Brottet och The Killing gör att ribban sätts högt. När man dessutom fick en liten kastanjegubbe i en kartong skickad till sig med ett datum måste jag erkänna (ja jag vet att det är marknadsföring) att jag blev ännu mer intresserad.

 

I vissa fall kan det få motsatt effekt. Förväntningar blir för höga mot vad boken faktiskt levererar. I det här fallet så levererar den precis det jag förväntade mig. En spännande och fartfylld thriller-deckare som man gärna sträckläser. Sen finns det lite brister. Det är lite väl smaskigt ibland och sannolikheten att vissa saker ska hända är kanske lite väl otroliga men ändå, tillräckligt sannolika för att man ska köpa det för stunden och det är vad det här är. Läsning för stunden. Huvudkaraktärerna Naia Thulin och Mark Hess är kanske lite aviga och udda men det är nästan mer regel än undantag i moderna deckare. Föga förvånande bär båda på massor av issues och trauman  som vi gissningsvis kommer få ta del av i nästkommande bok/böcker.

 

Handling: Någon mördar och stympar kvinnor och lämnar en liten kastanjegubbe. Fallen verkar också ha en koppling till en försvunnen flicka.

 

Kort sammanfattat. Skickligt och välskriven bladvändare för den som gillar fartfyllda thrillers med smaskiga hemskheter.

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.