Intervju med Ann Rosman

Hej Ann Rosman, hur känns det att få sin debutroman utgiven?

Fantastiskt! Böcker och att läsa är något av det bästa jag vet. Jag älskar att gå in i en bokhandel eller på ett bibliotek. Alla fantastiska historier och fakta som finns samlade där mellan pärmarna. Att få ge ut sin egen bok känns stort.

Var befann du dig när du insåg att du behövde skriva en kriminalroman ?

Jag hade gått på mammaledighet 2005 och stod med barnvagnen och tittade ut över Marstrandsfjorden. I vanliga fall brukar fyren Pater Nosters silhuett avteckna sig mot horisonten men nu såg det kalt ut eftersom fyren var på renovering, faktiskt på min arbetsplats. Fyrar har alltid fascinerat mig, inte minst människorna som bodde på fyrplatserna. Vad hade inte kunnat hända på en sådan otillgänglig plats som frimärksstora ön Hamneskär … och vad skulle man inte kunna gömma där utan att någon någonsin skulle få reda på det?

Läs hela intervjun…