Ingenting är glömt

-ingenting-ar-glomtAdam Sarafis

Adam Sarafis står för den svenska författaren Linda Olsson (nu vill jag sjunga dig milda sånger), bosatt på Nya Zeeland och den Nya Zeeländska författaren Tom Sainsbury. Ingenting är glömt är den första i en planerad trilogi.

 

Handling

En ung man hittas död på ett bibliotek i Auckland. Polisen är övertygad om att det var självmord, men en god vän till den unge mannen är övertygad om att det är mord och ber Sam Hallsberg, nu bilmekaniker men tidigare expert på terrorism, om hjälp. Samtidigt börjar  Lynette Church, en av landets bästa journalister nysta i en av Nya Zeelands mäktigaste affärsmäns förflutna.

Spänning prio 1

Det här är en renodlad spänningsroman. Oskyldiga människor ramlar över ett mysterium/konspiration, hamnar i trubbel och jagas i jakten på sanningen. Nya Zeeland är ett helt nytt område för mig på deckarfronten så det kändes lite nytt och spännande vilket vägde upp  en del klichéer och det faktum att det inte är den första trasiga/traumatiserade mannen som man sett som huvudkaraktär. Men när intrigen väl tog fart så spelade det mindre roll. Jag ville vända blad för att få veta hur det skulle gå för karaktärerna och det är ju huvudsyftet med en thriller. Resultatet är en ok thriller med gott om frågetecken och trådar att reda ut inför del 2 och 3 i trilogin.

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , , , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.