I wanted to believe…

Jag älskade verkligen The X-files (Arkiv X) när serien drog igång på TV4 i slutet av 90-talet. Men även ett stort fan som jag insåg ganska snart att avsnitten kunde vara av lite varierande kvalité… Oftas var serien otroligt bra, men ungefär var fjärde avsnitt var rent ut sagt uruselt.

Filmen The X-files I Want To Believe som nyligen har släppts på DVD var dessvärre som ett av de sämre tv-avsnitten. Handlingen kan närmast beskrivas som den utav en traditionell tv-deckare: En serie försvinnanden/mord ska lösas och då det rör sig om en Arkiv X film så blandas detta med något som kan vara av det övernaturliga slaget.

Ingenting funkar dock i denna film, Handlingen känns tunn och ganska tam. Vad som är ännu värre så har personkemin mellan de två huvudkaraktärerna Mulder och Scully (som i tv-serien var en bidragande orsak till seriens framgång) helt försvunnit.

Mitt råd är att hålla sig borta från den här filmen och i stället hyra säsong 2 eller 3 av tv-serien istället!

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.