House

Den prisbelönta amerikanska TV-serien House handlar om Dr. Gregory House (Hugh Laurie), en egensinnig medicinsk ”detektiv” som löser svåra medicinska mysterium. De flesta patienterna kommer till House och hans läkarteam på sjukhuset i New Jersey, USA, som en sista utväg, när ingen annan har kunna ge en korrekt diagnos eller behandling.

Hans kontroversiella hypoteser, antisociala och brutalt ärliga sätt orsakar ofta konflikter med hans team, och han liter inte på någon, allra minst patienterna. Han argumenterar ständigt med sin chef Dr. Cuddy (Lisa Edelstein) om sina uppgifter och sätt, men hon står ut med honom eftersom hon vet att det skulle vara väldigt svårt att hitta en lika skicklig läkare. Hans enda riktiga vän är Dr. Wilson (Robert Sean Leonard), chef för onkologi avdelningen.

Jag rekommenderar verkligen den här TV-serien, och jag tycker om hur House påminner om Sherlock Holmes och Monk på många sätt. Precis som dem är House cynisk och oförskämd, men hans unika sätt att tänka hjälper honom att lösa till och med de svåraste medicinska gåtorna.