Grannen av Buthler & Öhrlund

I ”Grannen – Du vill inte ha honom i ditt postnummerområde…” blir Hans Ecker fritagen under en fångtransport av psykopaten Christopher Silverbielke. Ecker blir inspärrad i en källare och det står snart klart att fängelset var betydligt säkrare. Silverbielke har inga spärrar. Han torterar Ecker, har våldsamt sex med Eckers flickvän Veronica, snor kommissarie Jacob Colts post, och lyckas samtidigt charma flera grannfruar i villaområdet.

Polisen tror att Silverbielke är död och han använder dessutom en stulen identitet. Han drar sig inte för att döda. Går det att stoppa honom?

Onödigt våldsam

Jag säger om den här boken som Mi sa om Jordens väktare: ”Det som gör att jag troligen, trots en bra läsupplevelse till slut, inte avser läsa fler av deras alster är de tjatiga trista kvinnoporträtten som gång efter annan levereras i duons alster. TRÅKIGT, grabbar. Och varför alltid denna S&M sexfixering? Lev gärna ut era evt fantasier, men låt mig slippa läsa om dem. Inte en enda människa skulle … saknat S&M inslagen, tro mig! De fyller ingen funktion!”

Boken var bitvis spännande, men trots det kommer det nog inte att bli fler böcker av Buthler & Öhrlund för min del.

Tidigare på Deckarhuset

Linda om av Mord.net

Mi om Jordens väktare

Mi om Ares tecken