Ingen riktig sommar

Tittar jag ut genom fönstret ser jag människor med bara ben och solglasögon, det är närmare 30 grader varmt inomhus (tack vare tre fönster som släpper in eftermiddagssolen), jag är ständigt sugen på glass och katterna ligger och flämtar vid vattenskålen.

Mycket tyder på att sommaren äntligen vågat sig hit, men en sak fattas. Var är alla brittiska deckare?

Sol och värme kommer alltid att vara förknippat med Barnaby, Poirot, Marple och Dalziel & Pascoe men än så länge har inte TV-tablån matchat vädret. Det är alldeles för mycket sport på TV för min smak just nu och det verkar som att vi får vänta på den riktiga deckarsommaren en stund till. Jag längtar till den 26 juni då TV4 börjar sända ”Kommissarie Thorne: Sömntuta”, baserad på en av mina favoritböcker av Mark Billingham. Fram till dess får jag väl lida mig igenom ändlösa fotbollsmatcher eller spendera kvällen med en bok.

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare