Ingen riktig sommar

Tittar jag ut genom fönstret ser jag människor med bara ben och solglasögon, det är närmare 30 grader varmt inomhus (tack vare tre fönster som släpper in eftermiddagssolen), jag är ständigt sugen på glass och katterna ligger och flämtar vid vattenskålen.

Mycket tyder på att sommaren äntligen vågat sig hit, men en sak fattas. Var är alla brittiska deckare?

Sol och värme kommer alltid att vara förknippat med Barnaby, Poirot, Marple och Dalziel & Pascoe men än så länge har inte TV-tablån matchat vädret. Det är alldeles för mycket sport på TV för min smak just nu och det verkar som att vi får vänta på den riktiga deckarsommaren en stund till. Jag längtar till den 26 juni då TV4 börjar sända “Kommissarie Thorne: Sömntuta”, baserad på en av mina favoritböcker av Mark Billingham. Fram till dess får jag väl lida mig igenom ändlösa fotbollsmatcher eller spendera kvällen med en bok.

5 Kommentarer

 1. Och i augusti är det os!! Nåja jag sätter mig med en bok i soffan när sambon tittar så kan jag snegla lite när det börjar gastas och hoppas bredvid – delaktighet på autopilot.

  Anmäl!

  16 juni 2012 9:18

  Sara

  Sara

 2. Har saknat det också, men ikväll, läs: lördag 16/6 kl 20.00, börjar Frost och direkt efter den kommer Morse.

  Anmäl!

  16 juni 2012 19:55

 3. Om man gillar både deckare och fotboll då?

  Anmäl!

  18 juni 2012 7:59

 4. Boklysten, jag inser att jag måste uppdatera kanalutbudet här hemma…
  Stockholmsdetektiven, ett dilemma. Har du bra simultankapacitet kan du kanske lyssna på ljudbok under matcherna 🙂

  Anmäl!

  18 juni 2012 15:37

  Erica

 5. Stockholmsdetektiv: tydligen skrev Sladjan osmanagic en “fotbollsdeckare” för ett par år sen. Det kanske vore något? Han är väl någon sportkommentator eller liknande?

  Anmäl!

  19 juni 2012 19:59

  Sara

  Sara