Gone Girl av Gillian Flynn

Joachim älskade Mörka platser (Dark Places) och Sara prisade Vass egg (Sharp Objects). Själv läste jag Gillian Flynns tredje roman Kvinna saknad (Gone Girl) nu i helgen och den var lysande! Jag beställde genast de två första böckerna och hoppas att de dyker upp snart.

Frun försvinner, mannen blir misstänkt

Nicks fru Amy försvinner spårlöst på deras femte bröllopsdag. Vardagsrummet är upp och ner och Nick blir snabbt den huvudmisstänkte. (Är det inte oftast mannen som är gärningsmannen?) Allt eftersom tiden går hittar polisen mer och mer bevis som pekar på Nick men han hävdar att han är oskyldig.

Fenomenal psykologisk thriller

Vartannat kapitel är berättat från Nicks synvinkel och vartannat från Amys. Att deras historier inte matchar framgår ganska snabbt. Författaren själv säger att hon ville beskriva ett ”äktenskap som blivit förgiftat” och det är bara början…

Gone Girl är en fenomenal psykologisk thriller! Sanningen visar sig vara betydligt mer obehaglig och vriden än man någonsin hade kunnat ana. Boken är skriven på ett mycket skickligt sätt och det är omöjligt att förutspå handlingen. Wow!