Deckarmat: Sherlock Holmes Cookbook

Jag hittade Sherlock Holmes Cookbook från 1970-talet och tänkte att jag skulle bjuda er på något spännande recept.

Efter att ha tittat igenom recepten har jag dock kommit på andra tankar då jag än en gång kan konstatera att brittisk mat inte direkt är min grej (förutom fish & chips så klart!). Att maten i den här kokboken kommer från slutet på 1800-talet gör inte saken bättre. Jag är varken sugen på varken skink- och tung sufflé, märgben, paj (med ål, duva eller njure) eller ”leftover meat surprise”.

Swedish Salad

Hittade också ett recept på ”Swedish Salad” men blir fundersam när ingredienserna är rostbiff, sill, potatis, kapris, rödbetor, gurka, äpplen, körvel, ägg, ansjovis, ostron, olja, vinäger, salt och peppar som sedan serveras med crème fraiche.

Är det någon som har hört talas om receptet förut?