Gissa vem!

Twitterature

Klassiker i twitterformat

Häromdagen slog jag till och köpte en bok som jag haft ögonen på en längre tid. Det var omslaget som fångade min uppmärksamhet (jag älskar Penguin!), men även innehållet verkade spännande. Klassiska verk återberättas av dess huvudpersoner som om de hade använt twitter, dvs. uppdelat i enskilda statusuppdateringar om max 140 tecken. De olika uppdateringarna (tweetsen) varierar i kvalité och relevans för den berättade historien, en del är roligt, en del är obegripligt och en del är bara fånigt.

Förvånande nog så hade inte så många deckare nått upp till klassikerstatus värda att twittrifieras, men jag tänkte kolla om någon av er kan lista ut vilka två klassiker som döljer sig bakom dessa tweets:

”It’s hard being a poor student – lots of work, crappy room and I have the ugliest hat this side of the Urals”.

”Asked clever questions. I could tell all were lying. No mention of the valuable metals hidden beneath the factory. Moriarty involved?”

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare