Lördag 12 februari

Idag skulle jag välja I mördarens spår. Helen Mirren är fantastisk! Fast jag är också lite nyfiken på filmen Täcknamn Odessa.

[SCROLL]

Lördag 12 februari

TV8  20.00  Kommissarie Lynley

Brittisk kriminalserie baserad på Elisabeth Georges deckare.

Kanal 9  21.30  I mördarens spår

Brittisk prisbelönad kriminalserie med Helene Mirren som den tuffa kommissarien DCI Tennison. (Säsong 2 del 2) Rekommenderas!

Kanal 1  23.15  Täcknamn Odessa

Thriller från 70-talet med Jon Voight i huvudrollen. En frilansjournalist börjar undersöka SS-officerares  förehavanden under 2:a världskriget. Ganska snabbt lär han sig att det finns en hemlig organisation (Odessa) som verkar för att skydda och dölja gamla SS-officeras identiteter. Att prova!

Kanal 9  23.35  Cracker

Brittisk kriminalserie om kriminalpsykologen ”Fitz” som i sitt privatliv är en riktig slarver. (Säsong 1 del 6)

Kanal 1  01.45  Mordet på Presidenten

Am. film där man utreder och granskar vad som hände vid det fiktiva mordet på president George Bush.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.