Fredag 6 maj

[SCROLL]

Fredag 6 maj

Här är ett axplock av dagens utbud.

Kanal 9  21.00  Ett fall för Frost

Brittisk kriminalserie med den buttre men godhjärtade kommissarien Frost. (Från 2008)

TV4+  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie från 90-talet (Säsong 3 del 2)

Kanal 5  22.00  25th hour

Am kriminaldrama om en man som har 24 timmar kvar i frihet innan han ska börja avtjäna sitt straff. Dessa timmar använder han till att ta farväl av sina vänner samtidigt som han försöker ta reda på vem som satte dit honom. Med Edward Norton och Philip Seymore Hoffman.

TV2  23.15  Sopranos

(Säsong 6 del 17)

Kanal 1  00.00  En kvinnas hämnd

Titeln säger det mesta. En kvinna (Jennifer Lopez) flyr med sitt barn från mannen som misshandlar henne men var hon än flyr hittar han henne. Till slut får hon nog och väljer att sluta fly och slå tillbaka. Faktiskt ganska bra.

TV4+  00.00  Taggart

Brittisk kriminalserie (Säsong 24 del 11)

TV4+  01.00  Flirting with danger

Am thriller från 2006 om en man som misstänker att hans bästa väns dödsfall inte är en olycka. Samtidigt träffar han en mystisk kvinna….

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.