Skräck på låtsas…

Riktig skräck,däremot…

för en mor är när ens dotter kommer hem och annonserar att NU har hon minsann fått sitt första riktigt SKUMMA modelljobb. Då blir man rädd, kan jag säga.

Hon började lite försiktigt med att säga

– ”du får inte bli arg nu, mamma”…

– Ok…

– Det var lite annorlunda bilder förstår du, fortsätter hon.

Annorlunda. Annorlunda? HUR ANNOLUNDA?? Och varför? Hade hon behövt pengar hade hon väl bara kunnat BE OM DEM här hemma??

WHY, dear God, WHY ???

Var det nu det var dags att få ett utbrott? Jag beslutade mig kvickt för att skjuta upp det eftersom jag insåg att det skulle innebära att jag inte fick mer info än så. Och DET behövde jag. Ville ha? Neeej! Men behövde.

Hon strålade som en sol, tösen. Och jag frågade med spelad nonchalans och totalt spelat ointresse

– Så kul, var och hur ska de bilderna användas då?

– Tja, olika media, tror jag.

Freak out nummer TVÅ stoppas i sista sekunden.  Här har jag fått min misstanke bekräftad. Det kunde inte vara värre!

MIN UNGE??? Va f-n! Var finns den s.k. fotografen? Jag ska minsann göra marmelad av karln!

– Kolla här mamma, jag har några bilder här på datorn redan, vad tycker du?

Öh, tänker ungen VISA mig?

Något lurt här. Har hon ställt upp och blivit fotograferad inför nästa Luciauttagning? Eller Veckans Räddande Ängel och så driver hon med oss?

Nyfikenheten tar över, och både den arme fadern och jag stod och bet på naglarna framför dotterns dator…

Vad vi såg?

Illustration för någon Horror grej!

Skumt? Ja. Men helt klart inte vad vi inbillat oss! PUST! Om dottern visste vad vi trott hade hon väl gjort marmelad av OSS…

Vill du komma i kontakt med den skicklige fotografen? Maila mig så förmedlar jag kontakten.

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.

3 svar på ”Skräck på låtsas…

  1. Kul att läsa och som fotograf har man inte en tanke på hur det kan skrämma upp en mor om vad man har för planer för dottern =) Resultatet blev strålande och skönt att mor ändå blev lugn när hon såg dotterns resultat… Mvh Raimo aka Photo by Gedda (fotografen)

  2. Nej, jag kan tänka mig att man inte tänker på det! En vacker dag får du kanske också sådana halvt panikslagna tankar, vem vet?

    Bilderna är jättebra, men jösses, vad ska man ha dem till om det inte är till en deckare…?

  3. Det är egentligen för att marknadsföra vilka miljöer jag har tillgång till… Jag började med att jag ville plåta rockband, men det är väldigt svårt att samla ihop dessa och kreativiteten måste få utlopp för att inte stanna av… Temat var faktiskt min frus idé och testades ihop med en annan kille och min fru! Killen var lite lam, men när jag pratade med Christoffer som medverkar tillsammans med din dotter så ville han testa och han frågade henne… Kul var det i alla fall och hyfsat bra blev resultatet… (lite mkt brus i bilderna enligt fotografens mening) 😉 Hon spelade detta tema med grym inlevelse men det var massor med skratt mellan bilderna…

Kommentarer är stängda.