Fredag 5 augusti

[SCROLL]

Fredag 5 augusti

Några av dagens höjdpunkter:

Kanal 9  21.00 Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1989 baserad på Colin Dexters deckare som utspelar sig i Oxford, England. I det här avsnittet hittar man en man utan huvud i en kanal. (Säsong 4 del 1)

Kanal 5 21.00 CSI XL – A bullet runs through it

På fredagar visar 5:an dubbelavsnitt som hör ihop. I de här avsnittet introduceras Langston. (Säsong 9 del 9 och 10)

TV6  22.00  My Bloody Valentine

Efter en blodig massaker på alla hjärtans dag lämnar en ung man sin hemstad. När han återvänder 10 år senare tycks befolkningen tro att det kanske vara han som utförde massakern….

TV4+  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie med rättspatalogen Sam Burton som huvudperson. (Säsong 7 del 1 och 2)

Kanal 5  23.00  Fringe

kriminalserie med paranormala inslag. (Säsong 3 del 17)

Kanal 9  23.10  The Good German

Nyproducerad (2006) krigsfilm/dramathriller som verkar vara väldigt film noir. Med Tobey McGuire och Cate Blanchet. En amerikan återvänder till Berlin för att leta reda på sin älskarinna. Men vad vet han om henne egentligen?

TV4+  00.05  Taggart

Brittisk kriminalserie med poliser, en riktig långkörare. (Säsong 20 del 2)

Kanal 1  00:30  Cecile

Dansk thriller från 2007 som verkar ha en del övernaturliga inslag. Cecile ”upplever” en våldäkt som verkar ha kopplingar till det förflutna.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.