Fredag 21 oktober

[SCROLL]

Fredag 21 oktober

Kanal 9  21.00  Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie baserad på Colin Dexters deckare som utspelar sig i Oxford, England. Från 2000 (Ett ganska sent avsnitt)

TV8  21.00  Kommissarie Lynley

Brittisk kriminalserie. Baserad på Elisabeth Georges deckare om överklasskommissarien Lynley och hans assistent den trotsiga kollega Barbara Havers från arbetarklassen. (Säsong 1 del 4)

Kanal 1  22.00  Like minds

Australiensisk thriller från 2006 om en ung kille som är misstänkt för mord på en skolkamrat.

Kanal 5  22.00  The Game

Thriller med Michael Douglas.En rik affärsman får ett erbjudande om att vara med på ett ”spel” på sin födelsedag. Han tackar ja och märkliga saker börjar hända…

TV7  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie med rättspatalogen Sam Burton som huvudperson. (Säsong 9 del 4)

TV4  23.05  Castle

Am. ny kriminalserie om en deckarförfattare som kallas in för att hjälpa polisen när någon begår brott efter hans böcker. (Säsong 1 del 3)

TV7  00.10  Taggart

Brittisk kriminalserie med poliser, en riktig långkörare. (Säsong 22 del 1)

Kanal 9  01.20  Sherlock Holmes: Baskervilles hund

Jeremy Brett som Holmes i denna inspelning från 90-talet.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.