Fredag 16 september

[SCROLL]

Fredag 16 september

Kanal 9  21.00  Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1989 baserad på Colin Dexters deckare som utspelar sig i Oxford, England. Det här avsnittet utspelar sig i Italien! (Säsong 6 del 3)

Kanal 9  21.00  True Justice

Ny am. polisserie med Steven Seagal. Redan där har jag tappat intresset… (Säsong 1 del 1)

Kanal 1  22.00  Juryn – Time to kill

Am. rättegångsfilm från 1990-talet med Sandra Bullock, Mathew McConaugheyoch Samuel Jackson. Bygger på en roman av John Grisham.

TV4+  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie med rättspatalogen Sam Burton som huvudperson. (Säsong 8 del 5 och 6)

TV6  23.35  End Game

en livvakt misslyckas med sitt främsta uppdrag – att skydda presidenten efter att ha fått sparken söker en journalist upp honom och tillsammans försöker de ta reda på vem som mördade presidenten och varför…

TV4+  00.05  Taggart

Brittisk kriminalserie med poliser, en riktig långkörare. (Säsong 21 del 2)

TV6  00.15  Lovligt byte

Am. actionkomedi med Mel Gibson och Goldie Hawn. Gibson spelar en polis som får en ny identitet efter att ha infiltrerat en knarkliga. några år senare blir han upptäckt av sin ex-flickvän…

Kanal 1  00.30  En studie i brott (Vertigo)

Hitchcock klassiker från 1958 med James Stewart. En f.d. polis som lider av höjdskräck får i uppdrag att följa efter frun till en god vän som beter sig lite märkligt….. REKOMMENDERAS!!

Kanal 9  01.20  Sherlock Holmes: The Sign of four

Jeremy Brett som Holmes i denna inspelning från 1987.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.